dilluns, 30 de novembre del 2009

GALA SANTA CICILIA

El divendres dia 27 de Novembre es va celebrar a Blanquerna la gala de santa Cecilia, (la patrona de la música),on tots els grups de seminari vam podem gaudir d’un espectacle musical en el que participàvem els alumnes de segón i tercer any que s’especialitzen en música.

En primer lloc van obrir l’espectacle amb una obre de Jhon Peig dirigit per Miquel Rojo.
A continuació la coral de Blanquerna també va fer partícep d’aquest día de Santa Cicilia, en el que començàren amb un petit escalfament de veu, i coreografia, després van cantar dues cançons. Un cop acabat la seva actuació van donar les gracies a tot el públic que hi havi present per haber vingut.

En segon lloc van dividir l’auditori en grup A i grup B, en el qual el grup cantava la melodía principal, i el gru b feia segona veu. Les cançons van ser: la Sardana, el gegant del pi, el sol solet,peu polidor i els putxinel.lis.

En tercer lloc els presentadors d’aquesta gala van demanar al públic que surtís un alumne de primer grau que sapigués cantar per donar més emoció a l’espectacle. La cançó que va cantar aquesta alumne va ser la de HERO de Maria Carey, on tot el públic va poder gaudir de un cúmul d’emocions i i sensacions que ens va deixar a tots “bocabadats”.

Un cop finalitzada aquesta actuació els alumnes de segón va cantar les diverses cançons: Can buy the river, que només eren noies, i dsprés ho van fer conjuntament amb els nois.
Tot ique semblava que el cúmul de sensacions s’havien esfumat, vam escoltar la veu de dos alumnes de segón que ens van emocionar amb la canço“more tan Word “en la que el públic va gaudir d’unes maravelloses veus a acompanyats de la guitarra espanyola i la batería.

No obstant l’espectacle és va anar fent més emotiu i temptador amb cançons conegudes que els alumnes de tercer ens van cantar: (No dudadrias de Rosario Flores , Amigos para siempre de los manolos i The day de David’s day.

Un cop finalitzat aquest recital de cançons acompanyat amb els diferents instruments, van tocar una cançó anomenada “dansa del reneixament” dirigida per la presentadora de la gala de santa Ciciclia.

Finalment , per acavar de tancar aquest armoniós espectacle els alumnes de segon i terecer de grau van cantar una cançó de Miquel Jackson anomenada “Heal the world” tot col-lavorant amb la participación de la mestra d’expressió corporal o ball contemporani que va realizar juntament amb una coreografia .

dilluns, 23 de novembre del 2009

CRAM

A la visita que em pogut gaudir aquest matí, al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Mariins) de Premià de Mar, ens va ensenyar les seves instal·lacions, i ens van passar un vídeo sobre la història i l’origen del CRAM, i les activitats que es duen a terme. Que són les següents:

· Recorregut guiat per les instal·lacions del centre de recuperació.

· Visita a l’ exposició “Causes de regressió del nostre mar i les espècies que hi habiten”

· Projecció d’audiovisuals sobre es espècies marines amenaçades del Mediterrani

· Tallers educatius, sobre com actuar davant l’avarament d’un dofí i sobre la contaminació acústica.


Aquestes activitats estan adressades tant a escoles, famílies, amants del mar, i professionals d’aquest sector.

Un dels aspectes que hi donen més importància, és el perill d’extinció de les espècies marines i ecosistemes del mar Mediterrani, les seves causes, i els ensenyen que fer per conservar el mar i les espècies que l’habiten, donant possibles solucions tant individuals com col·lectives.
Les visites a les escoles, són guiades pel personal del centre, i estàn adaptades a tots els nivells educatius, adaptant les diverses activitats i continguts segons l’edat de l’alumnat.

Els objectius d’aquestes activitats són que prenguin consciència de com maltractem el mar Mediterrani, i les conseqüències que repercuteixen en els animals marins. El primer pas per aconseguir aquests objectius, és fer-los entendre, estimar, i protegir el mar.
Aquesta presa de consciència és dóna a partir de d’implicació personal.


Les visites per part de les escoles al CRAM, són des de P3 fins a 4rt d’ESO. La durava d’aquesta visita és d’una hora i mitja per tots els cursos, excepte els d'educació infantil, que és una hora. I el preu és de 4€ per alumne, menys P3, P4 i P5, que són 3€ cadascun, amb un màxim de 30 alumnes a cada grup.


Les visites al Centre de Recuperació d’Animals Marins, és de les 10h fins les 16h, de dilluns a divendres.


Ha estat un plaer poder visitar aquest centre, i informar-nos de tot el seu enfocament en l'àmbit educatiu.

diumenge, 15 de novembre del 2009

comunicació oral escrita i digital 13/11/09

Primerament hem començat amb l'exercici de recitació, ja que avui les hi toca els 15 següents de la llista.
Com vaig comentar a l'anterior sessió aquesta activitat havia de durar dos minuts, i avui en comptes de cronometrar un company de classe, ha cronometrar la Lluïsa.

L'ordre de llista en recitar ha estat:
Oscar: ha explicat un conte.
Edu: ha recitat un poema de l'autor Miquel Martí Pol.
Toni: ha recitat un poema d'en Joan Maragall.
Helena: Ha explicat una rondalla.
Cristina: recitació d'un poema.
Laura: explicació d'un conte.
Mireia: explicació d'un conte.
Norma: recitació d'un poema de Vicent Andrés Estrellés.
Cristina: explicació d'una rondalla.
Helena: recitació d'un poema de salvador Estriu.
Martí: ha explicat un fragment dels pastorets.
Blanca: explicació d'una rondalla.

Un cop acabat l'exercici de recitació, seguidament em començat amb el primer grup dels debats.
Aquest primer grup ha estat format per: Edu, Carles, Àngel, Javi, Massià, Oscar, Marta, Esteve, Marc, Alba.
A continuació la Lluïsa ens ha repartit una fotocopia per poder valorar els debats.
L'avaluació es pot fer de dues maneres: 1. Avaluar tots els aspectes
2. Avaluar els punts forts, i els dèbils.
L'avaluació, es farà conjunta, és a dir tots els membres d'un equip avaluarà a l'altre tots dos equips s'avaluaràn mútuament.

Un cop acabat d'avaluar els membres de cada equip és reuniran amb els seu grup i consensuaran sobre l'avaluació, i es farà un esquema.

DEBAT DE LA LLIGA UNIVERSITARIA: L'ESCOLA PRIVADA

EQUIP A FAVOR: EQUIP EN CONTRA:
Carles (capita) Ocar (capità)
Javi Esteve
Marta Marc
Edu Pere
Àngel Alba
Massià

Primerament ha sortit el capità Carles costa per argumentar a favor sobre les escoles privades i dir el perque està a favor. Seguidament ha sortit L'Àngel debatint sobre aquest tema i dient els avantatges sobre les escoles privades. Ens ha parlat sobre el cost econòmic, que encare que sigui més elevat que el de una pública hi han més beneficis.
En tercer lloc debateix el capità de l'altre èquip argumentant el perquè etan totalment en contra de que les escoles privades exageran amb el cost econòmic que hi ha, ja que hi han famílies que no es poden permetre el luxe de poder pagar tant alt nivell econòmic. I que les escoles públiques fomenten i enriqueixen la cultura cap als alumnes. Seguidament l'esteva també ha sotit a argumentar sobre les escoles privades, i la seva opinió del perque esta en contra.

A continuació ha sortit:
L'Edu: l'Edu ha enfocat un gràfic sobre el fracas escolar en les escoles públiques i en les privades, també un gràfic dels alumnes que solen repetir en les públiques, i en les privades i el porcentatge que té cadascuna.
Pere: Ens ha explicat les característiques de les escoles privades.
Marta: ha defensat la seva opinió argumentant el perque esta a favor de les privades.
Alba: L'alba ha parlat sobre les subvencions de les escoles, ja que ha d'haber una igualtat. Ha comentat qque en les escoles privades no fa falta les subvencions.
Marc: Argumenta la multiculturalitat que hi ha en una pública i que una privada no en té. Ha d'haber una relació entre l'entorn del barri, i un desenvolupament de les diferents cultures, cosa que en les escoles privades no hi han.
Finalment la Lluisa ens ha repartit un full d'avaluació de les exposicions orals. Haurem de valorar tots els aspectes tant dels membre del grup A com del B.

Reflexió:
Ha estat una classe molt amena, i molt interessant, m'ha semblat una proposat de debat molt correcte, ja que hi molt a dir sobre les universitats privades com les públiques, hi han molta diversitat d'opinions que tractar en aquest tema.

Aprofundiment:
espero que els demés debats siguin igual de interessants, com aquest.
ja que com e dit anteriorment son temes els quals la gent te moltes opinions.

comunicació oral escrita i digital 6/11/09

Avui per començar la sessió de comunicació oral, escrita i digital, la Lluïsa ens ha entregat el treball de com parlar bé en public corregit i amb els espectes que hariem de millorar de cara endavant al curs.

Seguidament em començat amb l'exercici de recitació el qual han hagut de sortir a la pissarra els 15 primers de la llista per recitar el que cadascú s'havía preparat. Un cop començaven els dos minuts de temps per exposar el seu exercici 2 o tres persones havien d'evaluar el treball que estava fent, recitant davant del públic per tal de que aquest alumne pugues millorar.

Com he dit anterior ment l'exercici de recitació ha de durar un temps de 2 minuts justos, el qual aquests temps eren controlats per una companys de classe, la Sara Olmo

Ja que avui ha estat el primer dia d'aquestes activitats de recitació era evident que a alguns companys els hi traicionéssin els nervis.
La veritat és que els nervis han pogut amb la majoria dels alumnes ja que era el primer cop que havíen d'expossar davant del públic.

A continuació hem estat revisant els blocs d'alguns del companys, i també ham tingut que fer un procés d'avaluació per tal de que els alumnes millorin.

Reflexió: La veritat es que en aquesta sessió he estat nerviosa fins i tot jo, ja que veia als companys a l'hora de recitar molt nerviosos, i tremolant, encare que són coses normals tant per ser el primer dia, com per parlar davant d'un públic.

Aprofundiment:
La sessió ens ha servit per poder-nos facilitar i controlar els nervis a l'hora de parlar davant d'un públic.

SEMINARI: 2/10/09

Avui a la sessió de seminari ha estat una classe bastant interessant, el Xavi ens ha dit que diguéssim un cas sobre l’educació que sortís per televisió.
Jo personal n’he destacat un per trencar el gel, que ha estat el dels maltractament als professors, ja que penso que es un cas molt interessant per poder debatre amb la resta de companys, i saber la seva opinió al respecte.
Un altre tema tractat a classe ha estat la noticia bomba que surt tant a telediaris, com a revistes, o cadenes de ràdio… aquesta noticia, és la que els nens d’educació primària hauran de fer servir ordinadors portàtils, en comptes de llibres.
Un altre punt que hem estat tractant a classe han estat els cursos d’angles a Blanquerna , els quals t’ajuden a poder arribar al nivell exigit per la universitat.
Per finalitzar la sessió el Xavi ens ha repartit un full en blanc, el qual hem hagut d’expressar i reflexionar sobre que pensem de la universitat, les instal·lacions, els companys, i tot el que vingui relacionat amb aquesta.

Reflexió: Com he comentat els anteriors dies, les sessions de seminaris són bastant amenes, i no se’n fa pesat ja que participem cada membre del grup en tots els temes tractats a classe.

dijous, 12 de novembre del 2009

SEMINARI: 11/11/09

SEMINARI 11/11/09
Avui a la sessió de seminari hem acabat d’aclarir i concluir els dubtes sobre la setmana d’activitats extraescolars, i els centres en els quals hem d’anar a fer les activitats.
- Dimarts dia17 de novembre: cada membre del grup del seminari acompanyarà a un estudiant de tercer curs en la seva jornada de practiques. Aquest estudiant li presentarà l’escola on les esta realitzant,i li comentarà la seva pròpia experiència de practiques. El meu centre escollit com a practiques es troba a Rubí en el qual aniré acompanyada per un company de tercer anomenat Daniel Mula Lopez
- Dimecres dia 18 de novembre: Cada persona haurà d’anar a un casal d’infants en el qual està vinculada amb l’assignatura de societat,família i escola, a mi m’ha tocat el casal d’infants del Rabal, el qual aniré acompanyada amb diferents membres de la classe.
- Dijous dia 19 de novembre: Els estudiants de cada seminari ens repartirem per visitar els diferents centres educatius escolars. La visita als centres educatius es farà en grup i amb l’acompanyament d’un professor
- Divendres 20 de novembre: Es tracta de triar un centre o una entitat d’interès públic que disposi del serveis educatius i informar-nos sobre l’oferta que es fa ales escoles o a l’educació en general. El centre d’interès escollit serà el zoo de Barcelona.
SEMINARI: 6/11/09
Avui a seminari hem començat amb el treball sobre la fotografia d’educació amb el qual havíem d’escollir un títol corresponent.
Primerament hem enganxat les fotografies a la paret, i hem hagut de relacionar-les amb les que més s’assemblaven
Un cop relacionades les fotografies hem llegit tots els títols de cada membre del grup i hem tingut que botar el que millor estava.
El títol guanyador i que millor estava ha estat “ACOMPANYAR I GUIAR A L’INFANT” que ha estat escrit per la Norma. .
Seguidament el tutor del seminari ens ha estat explicant sobre la setmana d’activitats extraordinàries de la propera setmana del 16 al 20 de novembre.
Hem escollit les escoles i centres per anar a fer les diferents activitats. Cada membre del grup escollia l’escola que millor l’anava per la proximitat de la seva vivenda, o amb més facilitat d’arribar amb diversos transports públics.
Per finalitzar el Xavier Àvila ha escollit a diferents membres de la classe per poder ensenyar el seu bloc, per poder veure les entrades, els enllaços, i si es va fent la feina encomanada o no. Un cop la persona acabava d’explicar el seu bloc, un altre company l’anava corregint el que li faltava, les coses que estan be, les que podia millorar i així poder-les corregir de manera digne i presentable.

Reflexió: Les sessions de seminari són molt interessants ja que som un grup el qual ens agrada debatí i participar en els diferents punts o temes tractats a classe. A base d’anar participant, i col•laborant podem aprendre amb més facilitat.
Un altre punt a tenir en compte sobre el grup es que tots els companys són molt macos, que ens portem tots bastant bé i ens ajudem mútuament.

SEMINARI: 4/11/09

SEMINARI: 4/11/09

No hem tingut seminari ja que els professors han tingut reunió, i ens ha anat be perquè hem pogut aprofitar per fer treballs o coses que portem enrederides.

SEMINARI:

SEMINARI: 23/10/009
Per començar la sessió de seminari com cada divendres hem parlat sobre l’actualitat educativa. Els nostres companys de classe han estat investigant i buscant diferents noticies sobre l’actualitat en l’educació durant tota una setmana. Aquestes noticies són buscades tant en diaris com en les noticies de televisió.
Primerament han mostrat a la resta de companys les diferents noticies trobades i explicant breument el tema del qual tracta la noticia.
Seguidament ens han parlat sobre la noticia que volien aprofundir i explicar amb més detall. Un cop finalitzada la seva exposició hem començat a debatí amb una pregunta feta per els nostres companys.
A continuació el Xavi demanava els treballs del llibre llegit “va de mestres” que consistia en agafar deu idees del llibre que més ens hagin cridat l’atenció, explicar-les i dir el perquè les hem escollit.
El tutor de seminari, el Xavier Àvila ens ha proposat llegir a tots els membres de la classe una de les idees escollides per cada un. Un cop hem acabat de llegir les nostres idees del treball ens hem adonat de que em coincidit en algunes idees escollides per a tots.
Per finalitzar la sessió de seminari hem exposat a classe sobre el calendari escolar de cada país escollit per cada membre del grup. Hem parlat sobre les vacances, els horaris, els dies festius de cada escola dels diferents països.

Reflexió:ha estat una classe molt amena, i molt aprofitada ja que amb les exposicions de les noticies de les actualitats educatives, sabem i tenim a l’abast sobre tot el que pasa en la nostre societat.
També hem pogut aprendre com són les escoles i com es duen a terme les classes en diferents països.
DIARI PERSONAL SEMINARI: 9/10/009

No hem fet seminari perquè en Xavi encara està fent les entrevistes a la resta dels companys. No obstant la primera mitja hora si que l’hem aprofitat perquè el Xavi ens fa fer una redacció sobre una experiència de la infància, algú que ens hagi pasat o que ens hagin explicat, però s’ha de fer en tercera persona.

SEMINARI: 14/10/09

Hem començat el seminari llegint les nostres experiències de la infància, el Xavi obria els nostres blocs per tal de que tots els companys la poguessin llegir, i així analitzar el que esta bé i el que esta malament.
La resta de companys que lleguen la nostre redacció estaven atents per localitzar les faltes comeses i analitzades, per tal que no les tornéssim a repetir.
A continuació hem llegit la redacció de L’Anna, i ha estat molt divertit, ja que el Xavi li corregia el que estava malament, i l’Anna deia que no, i no es posaven d’acord ni ella, ni l’Anna.

Reflexió: es pot dir que el nostre seminari es molt complert i dinàmic ja que participem, debatim, i solucionem qualsevol dubte que tinguem.

SEMINARI: 2/10/09

SEMINARI: 2/10/09
Avui a la sessió de seminari ha estat una classe bastant interessant, el Xavi ens ha dit que diguéssim un cas sobre l’educació que sortís per televisió.
Jo personal n’he destacat un per trencar el gel, que ha estat el dels maltractament als professors, ja que penso que es un cas molt interessant per poder debatre amb la resta de companys, i saber la seva opinió al respecte.
Un altre tema tractat a classe ha estat la noticia bomba que surt tant a telediaris, com a revistes, o cadenes de ràdio… aquesta noticia, és la que els nens d’educació primària hauran de fer servir ordinadors portàtils, en comptes de llibres.
Un altre punt que hem estat tractant a classe han estat els cursos d’angles a Blanquerna , els quals t’ajuden a poder arribar al nivell exigit per la universitat.
Per finalitzar la sessió el Xavi ens ha repartit un full en blanc, el qual hem hagut d’expressar i reflexionar sobre que pensem de la universitat, les instal•lacions, els companys, i tot el que vingui relacionat amb aquesta.

Reflexió: Com he comentat els anteriors dies, les sessions de seminaris són bastant amenes, i no se’n fa pesat ja que participem cada membre del grup en tots els temes tractats a classe.
SEMINARI: 29/09/09
Avui hem començat les sessions de Seminari, el nostre tutor es el Xavier Àvila que casualmente és el nostre professor de Gestió de la informació i Tic. Som un grup de 15 persones a les quals només en conec a tres.
El començament hem estat tots una mica perduts, ja que ningú ens coneixiem i ens donava una mica de vergonya trencar el gel.
El nostre tutor de seminari ens ha proposat un joc de presentacions per poder-nos conèixer una mica més i poder així expressar-nos millor. Primeramente hem Arafat un tros de paper en blanc el qual hem hagut d’escriure algunes coses o aspectos de nosaltres mateixos, es a dir d’on venim, els estudis que hebiem cursat abans d’entrar a Blanquerna, si practiquem algún esport etc.
Un cop hem acabat d’escriure hem posat tots els papers en mig de la taula per tal que els poguéssim barrejar sense saber de qui es cada paper. Aleshores cadascú ha Arafat un paper i el l’ha hagut de llegir en beu alta perquè s’enteressin tots els membres del grup un cop acabat de llegir el paper habíem de dir qui era la persona que l’había escrit.
A continuación el Xavi ens ha estat parlant una mica sobre els objectius de l’assignatura, en que és basa, de com es valoraría, i que hem de fer per poder aprovar.
Aquesta ha estat la nostra primera sessió de seminari.

Reflexió: Es molt interessant les sessions de seminari, encare que no ens coneixem gaire, no obstant tenim molt de temps per devant per poder-nos conèixer millor.

dimarts, 10 de novembre del 2009

ANÀLISIS D'UN ANUNCI SESSIÓ 6

1.Explicació de la història:
Aquesta història és l’últim anunci de la coca cola necessitem que ens expliquin histories, per sentir-nos les nostres pròpies per a connectar amb qui han fet possible l’arribada a la vida, els adults que són els que ens aconsellen el millor de la seva pròpia experiència, els seus relats, o en temps de crisis tan necessaris.
Aquesta és la història un retrobament real sobre la felicitat en temps de crisis, que ens planteja la següent pregunta: Què li diries a algú que vingui al món en un moment com aquest? La resposta ens la dona un ancià, Josep Mascaró de 102 anys, que li explica la història essencial a un bebé que acaba d’arribar al món i que té per nom Aitana Aquest ancià de 102 anys viatja des de Mallorca a Madrid només per explicar-li el temps en els que vivim i que sàpiga la veritat.
Un minut i 30 segons que brillen per si sols, la ternura, del començament i del final de la vida Els sentiments i la mirada d’aquest pobre home cap la mirada d’aquest petit acabat de néixer que ens ajuda a reflexionar i a sentir que la vida mereix la pena viure-la.
Un anunci que ens fa donar compte que la vida són dos dies i hem de saber-la aprofitar al màxim i que en aquests temps en els que vivim hem d’oblidar els mals moments i quedar-nos amb els bons, ja que cada moment es una experiència nova. Tots aquest moments són “felicitats” que s’han de lluitar i poder aconseguir tots els nostres somnis. Només hem se ser nosaltres mateixos, somriure, com mai oblidar-te de tots els moments dolents que t'han passat al dia dia i gaudir de la vida i aprofitar cada segon com si fos l’últim.

2 Anàlisis dels aspectes formals:
Aquest anunci està gravat en diferents zones, es a dir a Madrid que es on neix la nena anomenada Aitana, en el qual la mare està anant corrents cap a l’hospital, i després Mallorca que es on viu l’home de 102 anys Josep Mascaró, en aquest moment podem analitzar el carrer on viu aquest home, la carretera que va cap l’aeroport, i el mateix aeroport on l’avi agafa l’avió. També és pot veure el moment en el que l’avi esta en el avió viatjant cap a Madrid.
la música es alegre però molt sentimental, i els sons pujen i vaixan en els oments claus de l’anunci que són els que més importància donen a l’anunci.


3- Anàlisis dels personatges i models que ens transmeten:
Els principals protagonistes d’aquest anunci, són l’home de 102 anys anomenat Josep Mascaró i la nena acabada de néixer Aitana, que reflexa el retrobament amb el home més vell i el bebe més jove.

4- Anàlisis del discurs verbal:
“Hola Aitana, me llamo Josep Mascaró y tengo 102 años.
Soy un suertudo. Suerte por haber nacido, como tú, por poder abrazar a mi mujer, por haber conocido a mis amigos, por haberme despedido de ellos, por seguir aquí.
Te preguntarás cuál es la razón de venir a conocerte hoy, es que muchos te dirán que a quien se le ocurre llegar en los tiempos que corren, que hay crisis, que no se puede. Esto te hará fuerte, yo he vivido momentos peores que éste, pero al final de lo único que te vas a acordar es de las cosas buenas. No te entretengas en tonterías, que las hay, y vete a buscar lo que te haga feliz que el tiempo corre muy deprisa. He vivido 102 años y te aseguro que lo único que no te va a gustar de la vida, es que te va a parecer demasiado corta.
Estás aquí para ser feliz.”

5-Valoració Personal:
Des de la primera vegada que vaig veure aquest anunci per televisió em va emocionar de tal manera que els pels se’m van posar de punta. La meva opinió i crec que molta gent pot opinar el mateix és el millor anunci que han posat mai per la televisió. Reflecteix molts sentiments, sensacions, felicitat, i a la vegada tristesa, és un conjunt d’emocions que mereix molt la pena poder haver-lo analitzat El moment del retrobament entre l’avi i el nen és molt emotiu i sorprenent ja que és com que t’ajuda a veure la vida diferent i aprofitar-la al màxim perquè la vida és molt curta i em de poder gaudir d’ella.

divendres, 6 de novembre del 2009

mapa conceptual


Anunci

el guix.

El titol de la revista que hem analitzat s'anomena el Guix, aquesta revista es reparteix mensualment (9 revistes) per mes escolar.
La revista que vam analitzar correspón al número 354.
Fa 32 anys que l'ha van editar per primer cop desde el 1977.
L'editorial és graó i consta de 87 pàgines.
Els col.laboradors d'aquesta revista són: Joan Coma,Isabel Múñoz,Maria Masip,Alícia Cuello... entre d'altres.
Va dirigit a mestres, per tant les seccions són d'opinió, d'escola, territori, comunitat, tema del curs, reflexió i recull.
D'aquesta manera va dirigit a mestres.
La publicitat que mostra es educativa i per això recomana diversos llibres.

dimecres, 4 de novembre del 2009

comunicació oral escrita i digital 2/11/09

Avui dilluns dia 2 de Novembre la classe de COED ha estat molt amena i molt divertida ja que em tingut que exposar el procés de la descripció "qui ets tu", amb les fotografies que vàrem fer a la persona escollida.

Cada persona tenia 2 minuts cronometrats per L'Albert Guix per poder exposar el seu procés.

També s'ha de dir que la classe ha estat molt emotiva ja que tothom destacava detalls sobre la persona i deixava sortir els sentiments i reflexions de cadascú per per poder definir a la persona que havia escollit en la seva descripció.

Reflexió:
Per a mí ha estat una sessió molt bona i emotiva ja que em pogut escoltar els pensaments i reflexions sobre el que pensen de tu.

comunicació oral escrita i digital 30/10/09

Com cada divendres tenim l'assignatura de comunicació oral escrita i digital amb la Lluïsa cirera.
Avui hem començat la classe amb la lectura d'un poema llegit per David Cortes.
Seguidament hem entregat el treball sobre el llibre llegit i resumit de "Com parlar bé en públic".

A continuació la Lluïsa ens ha fet una breu explicació sobre la diferència entre un conte i una rondalla per tal de que les poguéssim diferenciar.
Un cop finalitzada aquesta explicació ens ha citat les dates que toca a cadascú per la recitació dels poemes.També em acabat de concretar els grups per poder exposar els debats, i els temes escollits per part de cada membre del grup. Un altre aspecte ha estat el dir les parelles les quals faríem el treball de "territori", i el tema a exposar.

Finalment la Lluïsa ens ha facilitat un article anomenat "Coses meves" de Albert Om llegit oralment a la classe el qual tenia punts reflectits d'ironia.

I per concluir la Lluïsa ens ha repartit un dossier anomenat la "lingüística" de Jesús Tusón. Aquesta lectura s'había de fer individualment, i extreure les idees principals per poder-les posar en comú i argumentar-les.
No obstant no les hem poguts posar en comú ja que se'ns ha tirat el temps a sobre, i no ens ha donat temps.

Reflexió:
Aquesta sessió m'ha facilitat molt coneixements sobre la llengua gracies al dossier llegit a classe de "lingüística" que ens resumeix les diferents maneres de definició sobre la llengua.

comunicació oral escrita i digital 16/10/09

Avui divendres dia 16 d'octubre la Lluïsa ha començat la classe dirigint-nos un poema, el qual nosaltres estem molt agraïts, de poder començar una classe d'aquesta manera.

A continuació ens ha repartit els apunts agafats de l'anterior dilluns, ja que encare no havíem acabat la resta de punts de la fotocòpia donada a classe.
per tant em pogut acabar els apunts dictats per ella durant la primera hora.
Un cop finalitzat els apunts ens han repartit uns articles, els qual els havíem de llegir per parelles,cada parella tenia un article diferent i l'objectiu era extreure les idees principals per a poder després argumentar-les i posar-les en comú amb la resta de companys.

Reflexió:
Aquesta sessió me ha aportat i facilitat molts coneixements sobre la llengua amb petits detalls com l'ortografia, la puntuació, la coherència... Puc dir que ha estat una classe molt aprofitada per la memoritazació de coneixements i aspectes de la llengua catalana que no tenia massa clar.

comunicació oral escrita i digital 12/10/09

Avui a comunicació oral escrita i digital ens em passat tota la classe, escrivint apunts sobre la "llengua que hem de seguir els mestres" La Lluïsa ens ha donat una fotocòpia amb els punts ordenats dels que seguíem l'ordre del que anàvem escrivim. Aquests apunts al final de la classe els hem hagut d'entregar ja que la Lluïsa volia veure la forma que tenim els alumnes d'agafar els apunts.

Jo crec que ha estat una classe molt bona perquè d'aquesta manera ens ha facilitat l'habit que nosaltres els alumnes haurem d'agafar per poder prendre els apunts dits a les classes.

dilluns, 2 de novembre del 2009

DESCRIPCIÓ POÈTICA

DESCRIPCIÓ POÈTICA: QUI ETS TÚ.

És una nena moderna
alta, prima i molt esvelta

Té la cabellera castanya
i els ulls molt expressius.
Li agrada ser bona companya,
i també el món esportiu.

El tennis i el ball practica
inquieta i nerviosa és,
no para mai asseguda
alguna cosa ha de fer.

Que no faltin les seves rialles
i aquest humor tant divertit
que li dóna al seu caràcter,
un punt de noia feliç.

És transparent com l’aigua
i a la vegada senzilla,
és una noia valenta
que gaudeix de la seva vida.


Els braçalets són les seves joies
que en tot moment ella llueix,
la seva passió és la roba
com tota jove gaudeix.

Aquest any ha començat
a Ramon Llull per estudiar,
li agrada el magisteri
per a poder als nens ensenyar.

Preparant-se el seu futur
per l’àmbit laboral,
com educadora de nens
molts obstacles trobarà.

Aquests obstacles no li importen
si li agrada el que fa,
perquè en aquest món tan difícil
ha de saber lluitar.

Mes o menys és aquesta,
la seva definició,
per a qui no la conegui
pot donar ja la seva opinió.