diumenge, 13 de desembre del 2009

webquest sessió 11

Què són les WebQuests?

Són activitats orientades cap a la investigació en les quals part o tota la informació amb què l’alumnat interactua prové de recursos d’Internet.
En aquesta pàgina hi trobareu una selecció de WebQuests en diverses llengües, així com un recull de pàgines de referència.

El tema escollit ha estat el sistema solar:
En la pàgina principal ens explica sobre el que tractarà aquest tema i les activitats que anirem veient al llarg d’aquesta webquest. Aspectes molt interessant i motivadors sobre el sistema solar, el sol, els planetes, la lluna, el quart creixent etc.
En el sistema solar podem veure diferents apartats:
La introducció: Al professor rus Adrolin Sinof, li ha semblat veure pel telescopi nou planetes donant voltes a una estrella molt lluminosa . També ha vist alguns astres estranys que no ha sabut reconèixer; ha descobert que la Lluna no sempre es veu igual, i ha observat un fenomen molt curiós: mentre en un país és de dia, en altres pot ser de nit, i mentre en un país fa calor, en altres fa fred.
Heu mirat algun cop per un telescopi?
Us agrada això dels planetes i les estrelles?
Voleu investigar en el camp planetari?
Sí? Doncs, apa!, aneu a les Tasques per poder començar.
En el següent apartat anomenat tasques; la Carme andropof científica i col.lavoradora, del professor Sinof ens fa reflexionar sobre el que es una hipòtesi.
Ens explica sobre les activitats que s’aniran fent durant aquest projecte de webquest, i la organització que han de tenir els alumnes per tal de poder-ho fer.
En el Procés és la pàgina on t’explica les diferents activitats que els alumnes hauran de fer.
- La primera activitat: la terra i el sol
La segona activitat: Els planetes del sistema solar:
La tercera activitat: altres astres del sistema solar. L’univers
La quarta activitat: els dies i les nits
La quinta activitat: les estacions de l’any
La sisena activitat: les fases de la lluna

La valoració:

L'avaluació d'aquesta WebQuest consistirà en la revisió de dos aspectes molt concrets:

* l'avaluació del treball en grup
* la valoració del treball final

Conclusió:
En aquest apartat és pot veure les conclusions on el professor Sinof dona les gràcies perquè els alumnes els han ajudat a demostrar aquesta hipòtesis. Els alumnes han pogut aprendre el nombre de planetes, el nom de l’astre lluminós, el sastres estranys…
Per finalitzar hi ha una web en la que t’explica amb detalls, com va arribar l’home a la lluna.

Crèdits:

En aquest apartat estan anomenats els noms dels col-lavoradors que han participat en aquest projecte, i també donen les gràcies a tota la gent que està creant les webquest perquè tothom pugui anar avançant a l’hora de aprendre.

EL SISTEMA SOLAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada